Kenapa Menangis Sayang?

Tuesday, September 18, 2012

ade org ckp sy gemok!


oh...i tak kesah itu semua..
gemok..gemok la..ade i sshkan u?
hahaha..taklah..i tak marah pun..

hurm..i think i am getting bigger bcoz of implanon.. (aiyaa..implanon ka yg salah??)
nurse n doc mmg da gtau awal2..if pasang implanon..ade risiko utk i jadi gemok..and i'm ready.. (^_^)
woopss..ade yg tak tau ek ape tu implanon? g google cepat..! malas nak cerita..hehe..

gemok pun gemok la..

p/s: sy nga usaha nak turunkan brt bdn ni..tapi makan tetap makan.. (apakah??)

Tuesday, September 11, 2012

RUMAH...RUMAH..haiiihh

rumah oooh rumah..kenapa kamu mahal sgt??
hehehe..
sape da beli rumah..tunjuk gigi anda!!
sape lum beli g beli cpt! ~aku sendiri pun lum beli lagik..~ huhu

smlm wat janji ngan agent..tgk umah..tapi tak tgk dlm pun..tgk gambo..dia kate penyewa tu leceh  ckit..tak ske org dtg tgk2 umah sewa tu..
urm..rumah lot bumi..ofkos owner melayu.. penyewa is indian..
rumah standard..1T..3 bilik 2 bilik air..
actually, aku da tau pun floor plan umah tu since da pernah masuk rumah kawan..ok la..for the start utk kami 4 beranak..harga..ok2..but aku lagi ske lau owner kurangkan lagi harga..hehehe..sbb standard giler..mmg nmpak tak cantik sesangat..umah sebelah kanan..chinese..da renovated sebelah kiri indian..standard jek. lau aku dpt umah tu..melayu..wahhh...BETUL2 KONSEP 1MALAYSIA kan??  (*,*)

p/s: selalu terpikir..hurmm...lau tak beli skrg..bile lagi? kos harta tanah nmpak gaya makin meningkat! adusshh. semoga dipermudahkan aku utk melunaskan segala hutang piutang..amin

Monday, September 10, 2012

Untung Anak-anak Sekarang...

hari ni UPSR bermula..
pagi tadi dengar hot.fm..cerita pasal perasaan/mood..bkn anak2 yg nak amek exam tu..mak bapak diorang punye perasaan...hahaha..untung anak2 skrg... mak bapak yg rasakan nebes nak hadap exam..kehkehkeh..
bkn lawak..bkn memerli.. cuma membayangkan..akan dtg..agaknye aku pun lagi nebes dari anak2 aku time diorang nak amek exam.. (tgh bayangkan neh...hmm) ~senyum sendiri~

dlu time aku nak exam...mak n abah tak amek port pun.. bkn sbb tak syg ke hape.. sbb aku tau..aku nak berjaya..i hv to do it by myself! so aku tak kesah sgt lau mak n abah wat tak heran jek lau aku tak study.. doa diorang utk aku yg penting. kan? kan? xde namanye diorang nak anto aku smpai dpn dewan sek... pergi sendiri jek..hehe.. result UPSR tak segah mane pun..hoping for 5A..tapi aku dpt 4A1B.. nanges ko! sbb tak dpt 5A! xmampu nak tunjuk kat mak abah yg i pandai..(perasan!) 

p/s: agak2nye la..lau aku dok UPSR skrg ni..ngan umur da 27 thn ni...ssh agaknye aku nak menjawab..kahkahkah!


nak cari side income???
ini bkn tipu2..ni betul2!!

Wednesday, September 5, 2012

Bila Bayi Menangis, Pasti Ada Yang Tak Kena.

Baru je menyusu. Cek lampin, ok je. Ruam pun takde. Dah puas dodoi, tak juga berhenti merengek.

Mana tau kot-kot ada ‘benda-benda’ halus mengacau. Teringat pulak ustaz kata ada sejenis jin yang suka mengganggu kanak-kanak, namanya Ummu Sibyan. So, baca ayat kursi dan tiup-tiup kat telinga baby, tak jadi jugak.

Orang tua-tua kata, biarlah budak tu menangis, nanti dah puas, pandai jugak dia berhenti sendiri tu. Betul ke tu?

So, apa nak buat? KLIK SINI [http://rahsiatangisanbayi.com/index.php?ref=norazura]


Monday, September 3, 2012

HiTaM~PuTiH~KeHiDuPaN SeKaRaNG


AKHIR ZAMAN,,,
Ucapan SALAM hanya diucapkan kepada orang yang rapat.  Terkadang, sudah tidak lagi kedengaran ucapan SALAM.  Yang selalu kedengaran sekarang… HYE!, HELLO! WAZZUP BRO! etc.

*aah..mmg perasan gak..yo..wassup2.. mulai hari ni cuba pupuk dlm diri supaya sentiasa memberi salam apabila berjumpa orang..(yg muslim tau..)

AKHIR ZAMAN,,,
Masing-masing mementingkan diri sendiri.  Peduli apa dengan hal orang lain.

*hurmm..iye kot..tapi ade gak tau yg busy body..lagi2 time eksiden..nampak mcm prihatin sgt..bkn nak tlg sgt pun..tlg tgk jek..oppss..jgn ada yg terasa pulak..

AKHIR ZAMAN,,,
Dengan jiran pun kita tak ambil hirau malah ada yang tidak pernah bersua muka.  Sehingga ada yang berlaku kes “berlaga punggung” kereta, baru tahu rupa-rupanya jiran sendiri!

*ayyoo..mcm terasa ckit la..hehe..aku kenal jiran2 aku..Cuma tak berapa nak byk ckp pun..sbbnye,kat tmpat aku tu yg suka jaga tepi kain org ramai sekali..tepi kainnya tercarik dia tak Nampak..nauzubillah..tak baik ckp org tau..

AKHIR ZAMAN,,,
Yang paling DITAKUTI apabila ada ibu-ibu yang melahirkan “tuan-tuan”nya, sebagaimana yang telah disabdakan Nabi S.A.W

*nauzubillah..jgn kategorikan aku dlm kategori ini..aku tak buat mak mcm hamba..dia nak jaga anak2 aku..aku bg dia bayaran mcmana org byr pengasuh anak kat luar..+ duit belanja dapur jugak..+lain2 yg dia nak..sbb dia IBUku! Sayang omak!


Tuesday, March 22, 2011

Pernahkah Kau Bermimpi Berada di Tempatku??

Sebab musabab nak gak kembali ke kampong halaman..
1)      Rasa lebih secure..dkt ngan family yg mmg dari kecik ngan diorang..memandangkan skrg ni pun mmg jauh giler ngan hubby…huhu… [tak secure ke skrg ni??] dgn anak yg da nak masuk 2..n sejak azali tgl sendirian..amatlah menekan jiwa sorang wanita…[cuba ko rasa dok kat tmpat daku..mau ko nanges jek]
2)      Mane2 pompuan pon aku tgk pas kawen msti tgl kat tanah tumpah darah diorang punye la…haaa…yg pompuan lau baca ni jgn la nak nafikan..mmg aku tau..itulah yg pompuan nak..kan?? lebih selesa d kg halaman sendirik..tul kan? Kan? Nak aku bg contoh ke?? Sendiri carik la…
3)      Ape2 hal jadik kat aku pun..family cepat bertindak..cthnye lau aku masok sepital mcm aritu..terus family aku yg bertindak… sape tau aku pernah masuk sepital kat Labuan…tak sorang pun jenguk???? Sape tau? Yg tak tau sila lempang diri sendiri… [ lain kali amek tau la…] mak aku yg jauh..tak keje..tak berduit tu yg terbang [smpai pinjam2 duit nak beli tiket]
4)      Family sendiri lebih amek berat… ari2 mesti diorang call tanye kabo.. lau aku pindah sana..tak pyh diorang ssh2 nak call2..risau2kan aku kat cni…tul tak?? Cian kat diaorang..cian gak kat aku..kdg2 aku terpikir..bape byk la duit diorang abes utk contact aku ni..hari2 lak tu..sedangkan..aku ni sesen pun tak terbagi kat diorang…[atas sebab2 yg aku taknak share…biarlah aku jek yg tau…]
5)      Paling utama ialah…aku dok Labuan ni…gji abes cenggitu jek… lau pindah kg halaman… even gji ciput pun..maseh mampu byr kete, personal loan [yg sebenarnye aku ni jadik pak sanggup tukang bayo jek..duit nye bkn aku yg dpt…], buat simpanan & maseh punye balance…tak caye??? [aku da siap2 kire da…]
6)      Lau pindah…cari ape2 barang pun senang…sbb tmpat aku…ni Lau cari kat tmpat org…aku tanye pun tak tau kat mane ade jual…parah gak tuh!! Ranap la duit lau asik nak mta pos jek dri kg halaman…
7)      Kat mane2 pun ade mslh k…Cuma aku rasa kurang stabil jiwa ku ini semenjak tgl begini…. Aku semakin kurang kawalan emosi positive… lagi lah dgn org sekeliling yg mungkin pura2 utk tak mengerti keadaan aku skrg ni… bape byk da duit aku n hubby abes…utk memuaskan ati sume pihak yg aku rasa tak mengerti pun ape yg sdg ktorang lalui ni..[tp di belakang..pandai komplen ktorang tak pndai simpan duit…apakah maksud disebalik kata2 itu…??? Perit utk aku terima tohmahan cmtu..] PERNAHKAH KAU BERADA DI TEMPAT KU?? ATAU ADAKAH KO PERNAH AT LEAST BERMIMPI BERADA DI TEMPAT KU?? KALAU TAK PERNAH…JGN MENGADILI KAMI…KERNA KAMI JUGA PUNYA HATI..

** SETIAP YG TERJADI ITU PASTINYA TERJADI…aku redha…Cuma perlukan pemahaman dr org yg kurang faham ttg situasi skrg… sesungguhnya Allah lebih tahu jauh di sudut ati terlalu byk aku pendamkan…aku sabarkan..supaya setiap org di sekeliling mendapat perhatian yg secukupnya dari aku… saat ni..menitis air mata minta agar aku diampunkan…dan semoga diampunkan juga setiap inci dosa yg pernah org lakukan padaku..aku bukanlah pendendam… sekadar ingin meluahkan yg lama terpendam…wassalam..

Thursday, February 17, 2011

~ANIQ NAK BELAJAR BERJALAN (*,*)

video
Sori ye..kamera senget time ni..hehehe...
VIDZ NI DIAMBIL PADA 1 FEB 2011 @ 6:16PM
sgt2 seronok ibu tgk aniq usaha n belajar mcm2. penat seharian bekerja sume hilang bile dpt tgk gelagat dia..terhibur hati ni..wlupun kdg2 bikin panas ati..hahahaha..tu la namenye anak..dlu2 mak2 kite pun jg kite mcm tu..ntah2 kite2 ni lagi nakal gaknye..hihihi (^_^)